Stockholm!

Door: Louise&Denise

Blijf op de hoogte en volg louise en denise

10 Juli 2008 | Zweden, Stockholm

Hoi allemaal!

Ook al zijn we inmiddels stiekem al bij Vera in Berlijn, toch nog even een berichtje over Stockholm!

Stockholm is echt cool! Wel jammer dat we alleen maar ontzettend slecht weer gehad hebben... Regen regen regen. Noodgedwongen hebben we maar een regenjas voor mij (= Denise) gekocht. Maar uiteraard hebben we ons niet laten tegenhouden door een beetje water, en hebben we netjes het Royal Palace bezocht, inclusief guided tour en wisseling van de wacht :D Louise kreeg nog bijna ruzie met een van de wachters, toen ze in zijn 'circle' ging staan :D

Stockholm ligt op 5 eilandjes, en is heel wat drukker dan Oslo. Daarom besloten we even de toerist uit te hangen en hebben we een ' hop on, hop off' boot-ticket gekocht. Lekker handig :D We hebben extreem veel musea bezocht, nl het Vasa-museum (over een gezonken schip), het Nobelprijsmuseum (Denise heeft besloten om in de toekomst nobelprijswinnares te worden) en Muziekmuseum (zelf muziekjes maken en ABBA-imiteren, met name Louise was erg geloofwaardig met 'Mama mia' :D). Ook hebben we nog wat uurtjes gewoon rondgelopen.. niet omdat we dat per se wilden, maar beiden hebben we een vrij gebrekkig richtingsgevoel.

Het hostel zelf was inderdaad het hostel waarbij je zonder schoenen naar beneden moest, Rachelle! Het was wat minder gezellig dan het vorige,dus we zijn ook maar eens naar de bios gegaan. Op de laatste avond hebben we er 2 Nederlandse jongens leren kennen, en hebben we toch nog een leuke avond gehad vol met flippende nachtbewaker en het zingen van old-school tekenfilmpjes-liedjes :D

Inmiddels zijn we dus alweer in Berlijn, bij ons superlieve vriendinnetje Vera! Vanochtend om half 6 zijn we aangekomen op t Centraal station hier.. na een spectaculaire treinrit!Eerst van Stockholm naar Malmo, met de hogesnelheidstrein.. Toen van Malmo naar Berlijn met de nachttrein, en dat komt er dus op neer dat de trein op de boot meegaat :D We konden t eerst ook niet echt voorstellen, maar de trein wordt dus echt gewoon in de ferry gereden, en bij aankomst tsjoekt ie weer vrolijk verder. Niet dat we van dat laatste veel meegekregen hebben, wij lagen natuurlijk lekker in ons te krappe 6-persoonsslaapbedhokje te slapen :D

Vandaag hebben we alweer een goed gevulde dag in Berlijn gehad, en nu gaan we gezellig Vera verrassen met een lokale specialiteit: Schweieneschnitzel mit Kartoffeln und Salat. En Kinder Bueno als toetje.

Viele GruBe von die Louise und die Denise

PS: meisjes in Thailand: snel beter worden!!!

PS: meisjes van het o.d.d: ga eens een naam verzinnen!

• 10 Juli 2008 - 20:20

Rachelle:

Hey dames!

Leuk om jullie reis te volgen, zeker met hier en daar wat herkenningspunten :)
    Jammer van het weer, maar das hier niet echt veel beter.
    Veel plezier nog in Berlijn! Doe Vera de groetjes.

liefs

• 11 Juli 2008 - 09:28

Lizanne:

Klinkt cool! Kijken jullie wel uit met de Salat? ;)

• 11 Juli 2008 - 10:13

Kim:

Ja wel uitkijken..we willen niet dat jullie ook in het ziekenhuis belanden...