't woar uns op ut sjtrand van Griekeland...

Door: Denise

Blijf op de hoogte en volg louise en denise

27 Juli 2008 | Griekenland, Athene

Hoi allemaal!

Omdat we alweer bijna Athene gaan verlaten, eerst nog even een update van al onze stoere verhalen uit Griekenland!

Het begon allemaal met een erg lange treinreis. Eigelijk zouden we ongeveer 21 uur reizen van Belgrado naar Athene (ook al best lang, dachten we zo), maar de Servische en Macedonische grensovergangmannetjes dachten daar anders over. Tot aan thessaloniki hadden we dus al zo'n zes uur vertraging. De 2 uur overstaptijd voor de trein richting Athene bleek dus niet genoeg te zijn, en we konden pas om elf uur s avonds een slaaptrein naar athene nemen. Met andere woorden: We vertrokken op woensdagavond 22u in Belgrado, en kwamen om 7 uur 's ochtends in Athene aan :(

Na aankomst, wilden we met een helderblauwe lucht en veel zon boven ons, natuurlijk eerst de beroemde dingen uitchecken. Jullie begrijpen natuurlijk (vooral de mensen die ook Grieks gehad hebben bij dhr. Cools) dat wij alle coole oud-griekse gebouwen en standbeelden wilden zien... De Akropolis met het Parthenon, het Nike-tempeltje.. we hebben het allemaal gezien :D En daarnaast zijn we, om het nog maar eens over dhr Cools te hebben, hem en dhr Marell zeer dankbaar voor het feit dat we die Griekse letters ooit hebben moeten bestuderen! Blijkt dan toch weer heel praktisch te zijn allemaal! (we hebben er nog over nagedacht beide classici een bedank-kaartje te sturen vanaf de akropolis).

Voor Intimi: al op het station werd een man met Marell-hempje gesignaleerd!

Dag 2 was wederom heel erg zonnig en warm. Een mooie dag voor het sjtrand van Griekeland! De Limbo's onder ons begrijpen dat we niet anders konden dan alsmaar dit fantastische nummer zingen in de tram naar het strand toe! We hebben wel eerst wat praktische dingen geregeld (wassen!), dus we vertrokken pas rond 4 uur.. wat toch ook wel wat beter was om te voorkomen dat we niet levend zouden verbranden :D

Gisteravond zijn we met wat mensen uit dit hostel de stad in gegaan, en hebben we voor de eerste keer in ons leven een echte Rus ontmoet! En wat Amerikanen en Australiers, maar die hadden we natuurlijk al eerder ontmoet. Louise ligt nog altijd te slapen, die ga ik zo eens wakkermaken :D Over een uurtje vertrekken we naar het station, en nemen we de trein naar Patras. Daar zijn we van plan de boot te nemen naar Bari, en dan gaan we gelijk door naar Rome! Als alles meezit zijn we daar morgenavond al :D Daarna gaan we nog naar een paar kleine dorpjes, en dan komen we weer terug naar het toch stiekem ook wel mooie Nederland ;)

Ciao!

• 28 Juli 2008 - 20:10

Els:

Hi Louise, en Denise ook, maar eigenlijk had ik dit bericht naar Louise's hotmail account willen sturen maar dat kwam niet aan, dus stuur ik het maar even als openbaar bericht. Zo prive is het niet.;-)

Louise dus, Je lijkt aardig van je geloof te vallen tijdens je vakantie. Ik lees nog net niets over kerken en kastelen, maar wel over paleizen en tempels.
    Hoe bevalt Griekenland verder? En hoe heb je die Servi"ers ervan overtuigd dat je wel op een trekker zou kunnen rijden? Oma zal trost op je zijn. Ze was erg te spreken over je kaart.
    Jullie planning zegt niets meer over Venetie. Gaat dat niet door?
    Hein en ik vertrekken morgenochtend naar Frankrijk. Het is een huisje ten oosten van Nantes geworden. Morgen over een week komen we terug. Of we in een keer terug rijden of ergens onderweg stoppen weten we nog niet. Als er iets is weet je ons te vinden.

Veel plezier verder beiden.
    Groetjes
    Els

• 31 Juli 2008 - 15:35

Lotte:

Hey chica's....
    na een tijdelijke reactiestop (ik was namelijk heel druk met aan het strand liggen en stappen in Spanje) ben ik weer volop aanwezig om jullie reis te volgen en van het nodige commentaar te voorzien. echt niet normaal hoeveel jullie doen..me jealous! en ik heb gehoord dat de marell hempjes weer erg 'hot' worden this fall! dus haal ze in huis! amousez-vous kus uw liefhebbende (momenteel pen)vrindin Lotte