Rome&Vaticaanstad!

Door: Denise

Blijf op de hoogte en volg louise en denise

01 Augustus 2008 | Italië, Rome

Hallo allemaal!

We zitten alweer in Cinque Terre, maar nog even een update over Rome!

Wat zijn we weer cultureel-verantwoord bezig geweest... Een guided tour door het colloseum, een guided tour over het forum romanum.. Wederom zou mijnheer Cools trots op ons zijn :D

Natuurlijk hebben we Vaticaanstad niet aan ons voorbij laten gaan.. Nu heb ik twee vriendinnetjes die door Thailand zijn aan het fietsen, maar wij hebben OM EEN HEEL LAND HEENGELOPEN! En dat met een temperatuur van meer dan 35 graden.. Dus naast het eten van heel veel italiaans schepijs, zijn we ook nog sportief bezig :D Het vaticaanmuseum was erg mooi (wederom: guided audiotour), en natuurlijk hebben we t langst stilgestaan bij de Sistijnse kapel..

Dan nu het slechte nieuws: In het meest vredelievende land ter wereld, is Louises telefoon gejat. Voordat we het museum ingingen had ze hem nog, toen we weggingen niet meer.. :( Nu de coole kant van het verhaal: Omdat haar telefoon gejat was, moesten we aangifte gaan doen in Vaticaanstad zelf.. Dat betekende dat we achter de Sint Pieter mochten komen, wat normaal hartstikke verboden is :D Er stond ons een aardige Italiaanse agent\bewaker op te wachten, die niet alleen ons heeft begeleid naar het politiekantoor, maar ook zich nog even heeft voorgesteld en vroeg of we na het politie-bezoek nog even met hem kwamen kletsen.. Dat hebben we natuurlijk gedaan, en hij heeft ons zelfs aangewezen waar de Paus normaal gesproken woont (al was hij er op het moment niet)..

Gisteren zijn we aangekomen in cinque terre, waar we een hele gezellige avond gehad hebben met locals.. Een beetje op het strand rondhangen enzo, erg gezellig!

Volgende week maandag vertrekken we trouwens richting Milaan, om daar de nachttrein naar Nederland te nemen.. Als het goed is komen we dinsdag rond 11 uur (s ochtends dus) aan in Arnhem!

Veel liefs vanuit het wederom erg warme Cinque Terre!

ps: voor de dames van het z.o.d.d.: gisteravond hebben we bedacht dat we ons z.o.d.d. moeten vernoemen naar g.t.s.t...(juist: de soap) Dan laten we het originele logo drukken op onze polo's (bovendien klinkt z.o.d.d. g.t.s.t. gewoon erg goed). Goed idee? :D

• 03 Augustus 2008 - 20:38

Kim:

nu al terug...bohh wat vliegt de tijd. Tot snel!Gr

• 04 Augustus 2008 - 09:47

Vivian:

Heej w-zoksters/z.o.d.d ers! Ik vind de naam gtst prima klinken! Wat mij betreft mag die op de polo. Wat een verhaal trouwens van de gejatte telefoon. Maar zo te horen hebben jullie 't verder prima naar jullie zin! Geniet nog van de laatste dagen en tot binnenkort! xx Vief

• 04 Augustus 2008 - 14:23

Vera:

valt me toch wel een klein beetje tegen, dat Louise en Denise mysteries die dief niet zelf gepakt hebben... :P

• 08 Augustus 2008 - 11:01

Gwen:

He Dames,

Wat een prachtig verhaal. Kben benieuwd ook naar de foto's!!

ZODDGTST klinkt fantastisch, zelfs al waren we contactgestoord is dan een hele avond praten over het fantastische idee met vreemde verzekerd. Ik stel voor dat we dan als lied het themalied van pittige tijden nemen en als logo een augurk ofzo...is dat een idee!?

Veel plezier en tot snel!

Kus

ps bedankt voor de kaart